26 Şubat 2014 Çarşamba

YAPBOZ - JODİ PİCOULT



Nereden ne zaman almışım hatırlamıyorum ama kitaplığımdan okumak için kitap ararken gözüme takıldı ve elime bu kitaba uzandı.Aslında benim alacağım tarz da bir kitap değil.ama bir iki sayfa okuduktan sonra beni bir heyecan ,merak sardı.Kitabı hiç bırakmadan okumak istedim.Çok sürükleyici  geldi çok kısa sürede okudum.Kitap kısaca şu durumdan ibaret;
   Her şeyin birbiriyle kusursuz uyum içinde olduğu durumlarda mutlaka bir kusur vardır. 
Nina Frost parlak bir kariyere, sevecen bir eşe, çok güzel, uyumlu ve zeki bir çocuğa sahip. Hukukçu, üstelik bölge savcısı. Bu tabloyu anında paramparça edecek saldırı nasıl ve nereden gelebilir?
Küçük Natanielin aniden konuşmayı kesmesiyle başlayan olaylar cinsel tacize uğradığının anlaşılmasıyla gelişir ve önceden kestirilmesi olanaksız yerlere uzanır. 
Nina mesleği olan hukukun adaleti yerine getirmekte ne derece başarılı olduğunun muhabesinin yapar ve hayatını darmadağın eden suçun cezasını kendi elleriyle vermeye yönelir; eşi Caleb ise onun yaşattığı travmaya beklenmeyen bir tepki gösterecektir. 
Suç ve ceza yargı ve adalet…
Her suç cezasını gerektiği şekilde bulur mu?
Her yargılama adaleti gerektiği şekilde yerine getirir mi?
Gazete sayfalarında, ekranlarda her gün izlediğimiz suç sevdiklerimizden birine karşı işlense ne yaparız? 
Tüm bunları düşündürecek, okuru kendisi, daha da önemlisi vicdanıyla tartışmaya itecek bir roman.


21 Şubat 2014 Cuma

YUMURTALI BAYAT EKMEK KIZARTMASI

 Ekmek israfına son evimizde bayatlayan ekmekleri bu şekilde değerlendirebiliriz.Üstelik tadı çok güzel her zaman  ekmeklerinizi bayatlatmak isteyeceksiniz.Hafta sonu kahvaltısında güzel bir alternatif olabilir.

Malzemeler:
- 1 bayat ekmek,
-4 yumurta,
-1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağı,
-tuz ve biraz karabiber,

Yapılışı:
-Ekmekleri parmak kalınlığında ince dilimler halinde kesip, geniş bir kabın içinde de tuz ve karabiber (isteğe bağlı) ekleyerek çırptığımız yumurtalara arkalı önlü buluyoruz ve önceden ısıttığımız kızgın yağda kızartıyoruz.
-Kızarttığımız yumurtalı ekmekleri aldığımız servis tabağımızın tabanına kağıt havlu sererek fazla yağını alabiliriz.
Not : Yağ tam ısınmadan ekmeğinizi kızartmaya başlarsanız ekmek yağı çekecek, çok ağır ve yağlı olacaktır.Yağ tam ısınmadan ekmeğinizi kızartmazsanız daha lezzetli ve hafif olur.
Afiyet olsun.

13 Şubat 2014 Perşembe

NAKİT SIKINTISI MI ÇEKİYORSUNUZ?


Nakit sıkıntısı çektiğimizde banka kredisi bizi rahatlatır

 Kış mevsimi zordur. Yakıt masrafı ciddi şekilde belimizi bükmekte. Ve ne acıdır ki, o kadar yakıt parası ödediğimiz halde zaman zaman ısınamaz, elektrikli ısıtıcılara ya da klimalara ihtiyaç duyarız. Tabii bu da ek bir masraf demek olur. Bu kadar masrafla ay sonunu getirmek de ciddi bir sıkıntı yaratır.
Nakit para sıkıntısı sebebiyle kredi kartı kullanımlarında artış olmakta. Oysa kredi kartı borcu da bize aittir. Ancak o anda cebimizden çıkmadığı için ve borcu daha ileri bir tarihte ödeyeceğimiz için daha rahat harcama yapabiliyoruz. Ancak kredi kartı borcumuzun tamamını ödemeyince biriken borç maalesef daha sonrasında önemli bir sorun oluyor. Ve kredi kartı borcunu kapatmak için kredi alma yoluna gideriz. Bu elbette ki bizi rahatlatan, belimizi doğrultmamızı sağlayan bir durum. Üstelik kredi hesaplama araçları sayesinde ne kadar kredi alırsak aylık ne kadar ödeyeceğimizi de bankaya gitmeden değerlendirme şansımız oluyor. Kredi başvurusu yapmak zaten çok kolay. Kefil göstermeden, evrak getirmeden artık kısa bir mesaj atarak kredi başvurusunda bulunabiliyoruz.

Tüm bunlar elbette finansal anlamda bir rahatlık ve kolaylık sağlamakta. Ancak yine de zorunlu harcamalarımız dışında harcamalarımızda aşırıya kaçmamaya, borçlarımızı zamanında ödeyerek faiz bindirmemeye dikkat etmekte fayda var.

2 Şubat 2014 Pazar

NANELİ SOS

Merhabalar sevgili canlar malum tatildeyiz.Eşimizle , dostumuzla ve en önemlisi pamuk prensesle vakit geçiriyorum.Kısa bir sürede olsa tatil güzel.İnsan hiç bitmesin istiyor:))Ama her güzel şeyin sonu olduğu gibi tatilinde bir sonu var.
Fırsat bulup bir tarif eklemeyi çok istiyorum ama biraz zor oluyor.Kısa bir postla bende buradayım demek istedim.Ben bu sosu mantıya,tarhana çorbasına,yayla çorbasına ekliyorum yemeklere ayrı bir lezzet kattığını düşünüyorum.
Malzemeler:
-4 yemek kaşığı sıvı yağı,
-1 tatlı kaşığı nane,
-2-3 diş ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak,
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Yağımızı ocağa alıp biraz ısıtıyoruz.Yağımız ısındıktan sonra içine nane  ve sarımsağını ekliyoruz ve biraz yakmadan kavuruyoruz.sonra üzerine kırmızı pul biberi ekleyip karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğuma bırakıyoruz.Sos soğuduktan sonra yemeklerimizi servis ederken üzerine sosunu da ekleyip güzel bir sunum yapıyoruz.Afiyet olsun.
Not :Sarımsak sevmiyorsanız eklemeye bilirsiniz.