22 Temmuz 2014 Salı

TERBİYELİ MANTARLI TAVUK SOTE

Bu tarifi terbiyeli tavuk yapan bir lokantadan almıştım.Tavukları akşamdan doğrayıp sütün içinde bekletiyorlarmış. Bana ilginç gelmişti denedim değişik bir lezzet arayanlara önerebileceğim bir tat.
Malzemeler:
-yarım kg  kemiksiz tavuk pirzola,
-1 çay bardağı süt,
-200g mantar,
-Tuz,karabiber,
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
-2 tane yeşil biber
Yapılışı:
-Mantarları istediğiniz şekil doğrayın.Belli bir şekli yok.Tavaya alıyoruz suyunu salana kadar pişiriyoruz Suyunda biraz pişirdikten sonra siyah suyunu süzüp 2 kaşık yağ ilave edip kavuruyoruz.Yeşil biberleride halka halka doğrayıp mantarlara ekliyoruz.Birlikte soteleniyorlar .Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz
-Tavukları küp küp doğrayıp süt,tuz ve karabiber ile terbiye edip yarım saat kadar bekletiyoruz.
-Daha sonra tencereye yağı alıyoruz,yağımız ısındıktan sonra terbiyelediğimiz tavuğu ekleyip pişiriyoruz.Tavuklar pişmeye yakın daha önce ayrı bir tencerede pişirdiğimiz mantar ve yeşil biberleri ekliyoruz.Birlikte 5 -10 dakika daha pişirip servis ediyoruz 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))