Bu tarifi terbiyeli tavuk yapan bir lokantadan almıştım.Tavukları akşamdan doğrayıp sütün içinde bekletiyorlarmış. Bana ilginç gelmişti denedim değişik bir lezzet arayanlara önerebileceğim bir tat.
Malzemeler:
-yarım kg kemiksiz tavuk pirzola,
-1 çay bardağı süt,
-200g mantar,
-Tuz,karabiber,
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,
-2 tane yeşil biber
Yapılışı:
-Mantarları istediğiniz şekil doğrayın.Belli bir şekli yok.Tavaya alıyoruz suyunu salana kadar pişiriyoruz Suyunda biraz pişirdikten sonra siyah suyunu süzüp 2 kaşık yağ ilave edip kavuruyoruz.Yeşil biberleride halka halka doğrayıp mantarlara ekliyoruz.Birlikte soteleniyorlar .Tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz
-Tavukları küp küp doğrayıp süt,tuz ve karabiber ile terbiye edip yarım saat kadar bekletiyoruz.
-Daha sonra tencereye yağı alıyoruz,yağımız ısındıktan sonra terbiyelediğimiz tavuğu ekleyip pişiriyoruz.Tavuklar pişmeye yakın daha önce ayrı bir tencerede pişirdiğimiz mantar ve yeşil biberleri ekliyoruz.Birlikte 5 -10 dakika daha pişirip servis ediyoruz
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
ÇOK TEŞEKKÜRLER ,
ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))