15 Nisan 2014 Salı

DAHA BİLİNÇLİ BİR NESİL İÇİN TEB ÇOCUK

 İlkokula giden çocuğunuz artık paraları tanıyabilmekte, paranın ne işe yaradığını bilmekte. Ancak tasarruf konusunu ona ne kadar anlatabildiniz acaba? Çocuklar için para harcanan bir şeyden ibaret. Para varsa istediğimiz bir şeyi almamamız için hiçbir sebep olamaz.

TEB; onların bu düşüncelerini değiştirmek, onlara tasarruf konusunda bilinç kazandırmak amacıyla TEB Çocuk uygulamasını geliştirdi. Bu uygulama sayesinde çocuklar erken yaşta para biriktirmenin önemini kavrayacaklar.
Birbirinden eğlenceli oyunlarla parayı öğreten TEB Çocuk anne ve babalar için de oldukça kolaylık sağlamakta. Paraları tanı bölümüyle çocuklar kameraya gösterdikleri parayı öğrenecekler. Biriktir bölümünde para biriktirmenin önemini ve yöntemlerini görecekler. Bakkal Amca bölümünde marketlerdeki ürünlerin fiyatları hakkında bilgi sahibi olacaklar. Limonatacı bölümünde ise iş kurup para kazanmaya çalışacaklar, bu arada para kaybetmeyi de görecekler ve para kazanmanın aslında hiç de kolay bir iş olmadığını anlayacaklar. Aile panelinde yer alan harçlık ajandası uygulamasında ise çocuklar anne ve babalarının kendilerine vermiş olduğu küçük işleri yerine getirerek harçlık elde edecekler. Harçlıklarını biriktirerek de hayal ettiklerini alacaklar.
İleride parasal konularda doğru kararlar verebilen, tasarruf yapabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlayan TEB Çocuk, şimdi eğlenceli oyunları okullardaki çocuklarla paylaşıyor. Okullarda daha çok çocuğa ulaşarak ileride daha bilinçli bir toplum olma yolunda önemli adımlardan biri olan uygulamaya www.tebcocuk.com  internet adresinden ya da iPad için AppStore’dan ulaşabilirsiniz. 

1 yorum:

  1. Yediden Yetmişe Blogger Buluşması 1

    Uzun zamandır plandığım blogger buluşmasını, sevgili Saglıklı Mutfak Hilal ile gündeme getirmeye karar verdik.

    Bundan bir kaç sene önce yaklaşık 120 kişinin katıldığı bu güzel buluşmayı yenilemek ve siz blogger dostlarımızla tanışmak istedik.

    İstanbul'da bulunan tüm moda, yemek, teknoloji, anne-bebek, gezi, mekan, fotograf, dekarasyon, makyaj yazan tüm blog yazarları bu buluşmaya davetlidir.

    Bizlerle keyifli bir kaç saat geçirmek isterseniz, yapmanız gereken bulusma2014@gmail.com adresine isim, soyisim ,blog adı ve telefon numaranızı yazarak "Geliyorum" demek.

    80 kişi ile sınırlı olan bu güzel buluşmada sizleri çok güzel hediyeler bekliyor olacak.

    Haydi acele edin.

    Sormak istediğiniz her bilgi için bizlere, bulusma2014@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))