10 Mart 2014 Pazartesi

K.MARAŞ DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR VE AİLELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KURULDU

    Sivil toplum örgütleri bir toplum için olmazsa olmazlardandır.Toplumun sorunlarına eğilmek,özellikle engelli bireyleri topluma kazandırmak sivil toplum örgütleri için vazgeçilmez bir görevdir.Kahramanmaraş'ta yüzlerce down sendromlu genç olmasına rağmen bu bireylere hizmet edip yol gösterecek bir sivil toplum örgütünün olmaması ailelerimizi harekete geçirdi.Ve annelerimiz el birliği ile Kahramanmaraş Down sendromlu çocuklar ve aileleri yardımlaşma derneğini kurdular.Dernek başkanı Emine Vasfiye Korkmaz derneklerinin amaçlarını şu yazılı açıklama ile yaptı.
 Derneğimizin amacı; Down Sendromlu bireylerin toplum içinde mutlu, sağlıklı, verimli ve bağımsız bir yaşam kurabilmelerini sağlama,  yakınlarının ve toplumun bilinçlendirilmesi, toplumun yanlış algılarını değiştirme, Down Sendromlu bireylerle alakalı tüm gelişmeleri takip etme ve bu gelişmelerin uygulamasını Kahramanmaraş’ta yaşayan Down Sendromlu bireylere ulaştırma, Down Sendromu alanında çalışanları bir araya getirmek, sorunlarını birlikte ele almak, üyeler arası dayanışmayı sağlamak, ailelerin yönlendirilmelerinde, Down Sendromlu bireylerin özel sektör ve kamu kurumlarında istihdam edilmelerine yardımcı olmak, maddi imkanı olamayanlara ekonomik yardımda bulunmak, yasal haklarının korunmasında yönlendirici olmak, sendroma özgü sağlık ve eğitim problemlerinde yardımcı olmak, toplumda bu konuda yayın, konferans, sempozyum düzenlemek,  sportif ve kültürel etkinlikler organize etmek, Down Sendromu ile ilgili araştırma düzenlemek veya desteklemek, ailelere genetik danışmanlık vermek, risk altındaki engelli bireylere ulaşma yollarını aramaktır.”dedi.
Kendilerine bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik eder başarılarının ve çalışmalarının devamını dilerim.Bizlerde elimizden geldiğince faaliyetlerinizin içinde olmaya çalışacağız inşallah.
Sevgili bayanlar biz kocaman bir aile olduk ne güzel ne mutlu bize.
BAŞLAMAK BAŞARMAKTIR:))
Derneği facebook dan takip edebilirsiniz.

4 yorum:

  1. Aci ama gerceklerimiz malesef her an herkesin basina gelebilecek seyler ...bir olmak birlik olmak en guzel gayemiz olmali.zorlu bir yolunuz var yuce mevlam yardimciniz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.Engeller düşüncede ,kafada olmasın yoksa tüm engeller sevgiyle aşılır.

      Sil
  2. İstanbul'da da Dost Yaşam Vakfı böyle bir dernek. Aynı duyguyu paylaşan aileler olarak birarada olmak gerçekten güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivil toplum örgütlerine toplumumuzun ihtiyacı var ama bu işe siyaseti karıştırmadıkları sürece.Bizim derdimiz evlatlarımız ve onların daha nasıl ileriye gidebilecekleridir.

      Sil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))