29 Eylül 2013 Pazar

Kentsel dönüşüm ve şehirlerdeki yenileşme




Kentsel dönüşüm süreci ile şehirler hem depreme karşı daha dayanıklı daha güvenilir hale gelirken aynı zamanda çehreleri de değişecek. O çirkin, çarpık kentleşme görüntüleri ortadan kalkacak.
Eğer siz de geçen yıl yürülüğe giren kentsel dönüşüm yasasından yaralanmak istiyorsanız ilk önce yapmanız gereken Çevre ve Şehircilik bakanlığı tarafından yetkilendirilen bir kuruluştan deprem risk raporu almak. Burada yetkilendirilmiş bir kurumdan bu raporu almak çok önemli. Aksi takdirde bakanlık raporunuzu onaylamayacaktır. Eğer bu rapor binanızın riskli olduğunu belirtirse o zaman bina sakinleri 2/3 çoğunlukla anlaşarak binanın yeniden inşaası ya da gerekiyorsa takviye güçlendirmesi için girişimlere başlayabilirsiniz. Binanızı ne şekilde ve hangi inşaat firmasına yaptıracağınıza bina sakinleri olarak siz karar vereceksiniz.
Eğer yasadan yararlanarak binanızı yenilemeya karar verdiyseniz deprem risk raporunuz ile birlikte anlaşmalı bankalara giderek çok uygun şartlardaki kentsel dönüşüm kredisi için başvuruda bulunabilirsiniz. Devletin desteğiyle %0.40-0.50 faiz oranlarıyla 120 aya kadar vade yapılabilmekte. Ayrıca dosya ve noter masraflarını da ödemek zorunda kalmıyorsunuz.
Kentsel dönüşüm ile ilgili merak ettiğiniz pek çok soruya İstanbul Kentsel Dönüşüm Derneği’nde cevap bulabilirsiniz. http://www.istanbulkentseldonusumdernegi.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))