21 Ocak 2013 Pazartesi

FIRINDA TAVUK BAGET

Fırın yemekleri yapım itibariyle çok pratik yemeklerdir.Ama lezzet konusunda tadına diyecek yoktur.
Kendinizi yormadan lezzetli bir yemek yapmak isterseniz.Fırında tavuk bageti öneririm.
Yemeği kaç kişi yiyecekse, kişi başına ben 2 baget ekledim yanında pilavda  harika olur.
Malzemeler:
-8 tavuk baget,
-5 tane orta boy patates,
-4 tane yeşil biber,
-3-4 tane domates,
-4-5 tane arpacık soğan,
-3-4 tane sarımsak,
-2-3 yemek kaşığı sıvı yağı,
-bir tutam tuz,karabiber,kekik,pul biber,
-yarım yemek kaşığı biber salçası(isteğe kalmış)
Yapılışı:
-Patateslerin kabuklarını soyup parmak kalınlığında halka halka doğruyoruz.
-Domatesleri halka halka doğruyoruz.Biberleri ortadan ikiye kesip hazırlıyoruz.
-Bagetleri geniş bir kabın içine alıp yıkayıp suyunu iyice alıp üzerine sıvı yağı,salçayı ,kekik,karabiber,pul biberi ekleyip elimizle harmanlıyoruz.Bu şekilde bagetler iyice sosa bulanmış oluyor.
-Fırın tepsimize bagetlerimizi yerleştiriyoruz.Yanına patates,soğan,sarımsak,yeşil biberleri ekliyoruz.
-Tuzunu ilave edip fırına gönderiyoruz.Pişerken üzerine 1 çay bardağı su ilave ederlerse daha iyi olur.
Not:Yeşil biberlerin üstüne domates yerleştirirseniz biberleriniz yanmaz.
Afiyet olsun


3 yorum:

  1. Neşecim fırın yemeklerine bayılıyorum,ellerine sağlık çok güzel ve leziz olmuş..

    YanıtlaSil
  2. Fırın yemekleri benim de favorim; hafif, leziz ve pratik.
    Tarifini mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık:).
    Sevgilerimle...
    aslı

    YanıtlaSil
  3. hem pratik hem de çok leziz olur,eline sağlık..hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))