30 Eylül 2010 Perşembe

DOMATES KONSERVESİ


Kışlık hazırlıklarımızı yapmaya geçen hafta arkadaşlarla karar verdik..Biraz yorucu oldu ama yaparken çok zevk aldık.Bugün size domates konservesini nasıl yaptığımızı anlatacağım.
Malzemeler:
-İstediğiniz kadar domates(ben 3 kg aldım),
-Kaya tuzu tepeleme 2 yemek kaşığı,
-Yarım çay bardağı zeytin yağı,
-3-4 tane yeşil biber
-2 kavanoz ve sağlam kapak
Yapılışı:
-Domateslerimizi ve biberleri yıkıyoruz iri küpler halinde doğruyoruz veya benim gibi işin kolayını seçip robottan geçirebilirsiniz.
-Derince bir tencereye dolduruyoruz ,üzerine tuzunu yağını ekliyoruz.Kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra 5 dakika bekliyoruz.
-Kavanozları iyice kurulayıp kaynayan sosumuzu sıcak sıcak kavanoza dolduruyoruz.
-Kavanozların ağzı yağ olabilir bu yüzden kuru bir bezle yağını silip, kabaklarını sıkıca kapatıyoruz.
-Ters çevirip soğuyuncaya kadar o şekilde bekletiyoruz.Soğuduktan sonra kapaklarınında sızıntı olup olmadığını konrtol ediyoruz.
- Işık almayan bir mutfak dolabına dizip saklıyoruz.
-Kışında yemeklere sos olarak veya menemen olarak afiyetle yiyoruz.

7 yorum:

  1. Ellerinize, emeklerinize sağlık. Mevlam afiyetle yemek nasip etsin.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık afiyetle yemek nasip olsun.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Rabbim ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  4. TEŞEKKÜRLER FUAT BEY..

    SEVGİLİ BERNA TEŞEKKÜRLER,

    PAPATYAM PRENSESİM TEŞEKKÜRLER:))

    YanıtlaSil
  5. Kış boyu afiyetle tüketin.. ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Canım,
    Ellerine sağlık.
    Ne güzel, hazırladığın bu domates konserveleri ile kış aylarında taptaze domates kullanmış kadar lezzetli domateslerin olacak.
    Rabbim ağız tadı ve sağlıkla yemeği nasip etsin.

    YanıtlaSil
  7. İnşallah sağlıkla yersiniz canım:) elelirne asğlık:)

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))