18 Mart 2010 Perşembe

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ

        Çanakkale zaferinin 95. yılı törenlerle kutlandı ,şehitlerimiz rahmetle anıldı.Ruhları şad olsun.Bu vatan onlara çok şey borçlu.Eğer bugün evlerimizde rahat bir şekilde oturuyor ve bu güzel vatanda huzur içinde  yaşıyorsak bu onların sayesinde .Onlara söylenecek söz yetmez.Yazdıkları destan ve bu büyük zafer üstüne dünyada başka zafer bulunmaz.Bizler bu vatanın nasıl kazanıldığını ,akan kanları ,dökülen göz yaşlarını ve yanak ana yüreklerini evlatlarımıza anlatmalı vatanına sahip çıkmayı öğretmeliyiz.Bu vatan kolay kazanılmadı.Her karış toprağı atalarımızın kanları ile bezendi.Ona sahip çıkmak bizim nirinci vazifemiz olmalı.
       Tv lere bakın bir sürü hayali kahraman dolu.Spaydmenler,süpermenler,batman vs...
Neden bizim gerçek kahramanlarımızın çizgi filmleri çekilmez Kahramanlıksa bundan iyi kahraman mı olur .
Bir Seyit Onbaşının ,Yahya Çavuşun,Şahin Beyin kahramanlıkları neden sadece tarihta kalıyor.Evlatlarımız neden bu kahramanları değilde uyduruk kahramanları tanıyor....Biraz düşünmekte fayda var ne dersiniz..Tarihine sahip çıkmayan milletler yok olmaya mahkumdur.
       Ben bir gazi torunuyum .Rahmetli dedim Çanakkale savaşında ve Kurtuluş Savaşında yer almış bir kahramandı.Ondan dinlediğim savaş anıları hala aklımda.Anlatırken göz yaşlarını tutamazdı rahmetli.Çocuklarımıza tarih bilinçini verelim.
Vatanımıza sahip çıkalım.

2 yorum:

  1. Tarihimiz nice kahramanlıklarla dolu.Umarım bu tarihe sahip çıkıp atalarımızın akıttığı kanların çektiği acıların,boşa olmadığını gösterebiliriz.Çanakkale de şehitliği gezince insanın tüyleri ürperiyor inanamıyor bu topraklarda yaşananlara.

    YanıtlaSil
  2. Bu gün okulumuzdaki törende ben de gözyaşlarımı tutamadım Neşe'cim..Ruhları şad olsun..

    YanıtlaSil

ÇOK TEŞEKKÜRLER ,

ZİYERETİNİZ VE YORUMLARINIZ BANA İLHAM VERİYOR.:)))